Peynirde, yağ oranına bağlı olarak değişen miktarlarda yağda çözünen vitaminler (A,D,E,K) bulunur. Peyniri vitamin yönünden önemli yapan, bileşimindeki B grubu vitaminlerdir; bunlar suda çözünen vitaminlerdir. Beyaz peynir B2, B6 ve B12 vitaminleri için kaynak sayılabilecek nitelikte bir süt ürünüdür.

 

 

 

 Peynirin Kısaca Hazırlanışı
Peynir, ana çizgileriyle üç aşamada elde edilir:
Sütün pıhtılaşması, pıhtı veya telemenin peyniraltı suyundan ayrılması ve olgunlaşmaya bırakılması. Bunu daha ayrıntılı sıralayacak olursak:
1/Sütün pıhtılaşması
2/Pıhtının kesilmesi
3/Pıhtının " pişirilmesi " ya da " pişirilmemesi "
4/Süzme
5/Tuzlama
6/Baskı

Büyük isletmelerde süt, şu işlemlerden geçerek peynire dönüşür:
*Çiğ süt
*Sütün muayenesi ve kabulü
*Sütün temizlenmesi ( Kaba filtrasyon ve çöplerden arındırma )
*Pastörizasyon ( ısıtma ve soğutma )
*Standardizasyon
*Mayalama sıcaklığında soğutma
*Kültür katılması ( yardımcı maddeler ve kültür katılması )
*Mayalama
*Maya ilavesi (enzim katılması )
*Pıhtılaşma
*Pıhtı kırma
*Pıhtının süzülmesi
*Teleme
*Baskıya alma
*Tuzlama
* Tuz katılması ( örneğin, Beyaz Peynirde salamura )
*Olgunlaştırma
*Paketleme-depolama
*Satış                              

                          kaynak: www.suturunleri.com


                          bir önceki sayfaya dönmek için tıklayın

 

Tamal peynir, bir-süt tamal, Tamal Peynir,Tamal peynir, bir-süt tamal, Tamal Peynir

Tamal peynir, bir-süt tamal, Tamal Peynir,Tamal peynir, bir-süt tamal, Tamal Peynir

Tamal peynir, bir-süt tamal, Tamal Peynir,Tamal peynir, bir-süt tamal, Tamal Peynir

Tamal peynir, bir-süt tamal, Tamal Peynir,Tamal peynir, bir-süt tamal, Tamal Peynir

Tamal peynir, bir-süt tamal, Tamal Peynir,Tamal peynir, bir-süt tamal, Tamal Peynir

Tamal peynir, bir-süt tamal, Tamal Peynir,Tamal peynir, bir-süt tamal, Tamal Peynir

 

                Ana sayfa    Ürünlerimiz   Fotoğraflar   Hakkımızda   İletişim